Een goede nachtrust is minstens zo belangrijk als gezonde voeding en voldoende beweging. Uitgerust wakker worden heeft dan ook grote invloed op je gezondheid. Het moderne en vaak drukke leven van tegenwoordig heeft helaas veel negatieve invloed op ons slaappatroon. We slapen minder lang en vaak ook minder diep waardoor we niet voldoende uitgerust wakker worden. Als je nachtrust voor een lange termijn verstoord wordt door externe factoren, kunnen er zich vervelende gezondheidsklachten voordoen. Je raakt sneller geïrriteerd en je hebt minder energie in je dagelijks leven. Er zijn naast deze klachten nog meer redenen waarom een goede nachtrust belangrijk is.

Productiviteit verhogen

Slaap is belangrijk voor een groot aantal aspecten van de hersenen. Een goede nachtrust heeft onder andere grote invloed op je concentratie en je productiviteit. Wanneer je goed uitgerust aan een werkdag kan beginnen zal je al snel merken dat je productiviteit fors toeneemt. Een goed matras is van groot belang voor een goede nachtrust. Laat je dan ook goed adviseren tijden het uitkiezen van een nieuw matras. De deskundige slaapadviseurs van Slaapkenner Beuningen geven je tijdens het uitzoeken van geschikt matras een eerlijk en passend advies over wat de beste keuze is voor jouw lichaam.

Atletische prestaties

Diepe slaap is zowel voor het lichaam als voor de geest van levensbelang. Tijdens de diepe slaap krijgt je lichaam de tijd om je organen, spieren en hersenen te herstellen en weer in evenwicht te brengen. Wanneer het niet lukt om in een diepe slaap te komen zal je al snel gezondheidsklachten ondervinden. Vaak is slapen op een niet goed passend matras de oorzaak hiervan. Gelukkig wordt er tegenwoordig veel onderzoek gedaan om de kwaliteit van bedden en matrassen te verbeteren en om ervoor te zorgen dat de slaapkwaliteit voorruit gaat.

Slechte slapers

Soms zijn slaapproblemen eenvoudiger op te lossen dan in eerste instantie wordt gedacht. Wanneer je op een oud en versleten matras slaapt zal deze nooit het comfort en gemak bieden om hier een lange nacht op te slapen. Door het vele nachtelijke woelen en draaien ontwaak je vaak uit je slaap.  Een goed bed en een passend matras spelen dan ook de hoofdrol wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor dergelijke slaapproblemen. Een Auping boxspring is de perfecte keuze wanneer je opzoek bent naar comfort en tegelijkertijd ook duurzaamheid. Het Actieve Ventilatie en Support systeem (AVS) waar Auping mee werkt zorgen ervoor dat de boxspring en het matras een optimaal samenstel bieden.

goede-nachtrust-2

Lees ook: 6 gezondheidsvoordelen van regelmatig seks hebben!

Resetten

Slapen kun je zien als een resetknop indrukken. Zie slapen dan ook als een zeer belangrijk onderdeel van het leven en besteed er voldoende aandacht aan. Uitgerust wakker worden in een comfortabel bed geeft je een kick-start voor een nieuwe dag. Je voelt je vrolijk en je hebt genoeg energie om de dag fris te beginnen. Zorg er daarnaast voor dat je slaapkamer een fijne plek wordt waar je graag bent. Een goede ventilatie in de slaapkamer is dan ook zeer belangrijk. Wil je na het vervangen van je bed of matras de slaapkamer gelijk wat opfleuren? Kies dan een mooi bijpassend dekbed en een matchende sprei!

Slaap jij genoeg? Laat het ons weten in de comments hieronder!