We kennen het allemaal wel. Vol frisse moed stap je op de maandagochtend voor dag en dauw op je fiets richting sportschool. Eenmaal aangekomen stap je op de loopband om je na nog geen 5 minuten al zuchtend af te vragen waarom je in hemelsnaam dacht dat dit een goed idee was. Tsja… We’ve all been there, done that. Wil je nu eens beginnen aan een sport die je wel echt leuk vindt en dus ook gaat volhouden? Wij zetten op een rijtje welke sporten je echt moet proberen!

1. Work-out in een zwemspa

Een sport waarbij we onze bikini aankunnen? Yup, daar tekenen we voor! Voor de echte waterratten is dit de ideale work-out. Een zwemspa kun je beschouwen als een combinatie tussen een spa en zwembad, omdat deze is uitgerust met zogenaamde ‘’powerjets’’. Deze brengen een krachtige stroming op gang waar jij tegenin kunt zwemmen om zo dus aan je conditie en vorm te werken. Fijn is dat een zwemspa erg compact is, waardoor hij makkelijk in je tuin past. Ook wanneer je niet heel veel ruimte tot je beschikking hebt, is dit dus geen probleem.

2. Old-school baantjes trekken

Wie wel houdt van watersport maar niet warm wordt van de zwemspa, is er natuurlijk altijd nog de optie om – lekker old-school – baantjes te gaan trekken in het zwembad. Het fijne aan zwemmen, is dat deze sport ontzettend goed is om calorieën te verbranden en aan je conditie te werken! Score! Tijdens het zwemmen belast je je spieren bovendien op een betere manier dan bij sporten die je niet in het water uitvoert. Daarom is zwemmen ook een prima optie voor mensen die last hebben van stijve spieren.

sporten

Lees ook: De 4 beste work-out apps!

3. Vamos: ga salsa dansen!

Klanken die doen denken aan tropische oorden, rondzwieren aan de arm van een leuke danspartner… Klinkt niet slecht, salsa dansen. Als je houdt van ritmische muziek, vind je deze sport gegarandeerd geweldig. Laat je meevoeren, gooi je heupen los en geniet! Ook leuk is dat er in veel steden regelmatig speciale salsa feesten worden gehouden. Alle moves die je hebt geleerd tijdens je dansles kun je dan mooi in het echt laten zien!

4. Strak dankzij Barre

Barre is een relatief nieuwe sporttrend die haar oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Dankzij oefeningen die een combinatie zijn tussen ballet, yoga en pilates werk je aan lenige en strakke spieren. Omdat je tijdens Barre vaak verschillende delen van je lichaam tegelijk aan het werk zet, train je dus ook je hele lichaam. Ben je fan van yoga en pilates en lijkt het je wel wat om je gewone work-out wat op te spicen met een vleugje ballet? Dan is Barre het proberen waard. Als je benieuwd bent wat je precies kunt verwachten; YouTube staat vol met filmpjes waarin oefeningen worden voorgedaan en toegelicht. Zo kun je thuis alvast checken of het iets is voor jou voordat je op zoek gaat naar lessen.

Zijn we nog sporten vergeten die in dit rijtje thuishoren? Laat het ons weten in de reacties hieronder!