Loopfietsen hebben veel gezondheidsvoordelen voor kleine kinderen. Bij de allerjongsten van 1 jaar wordt het afgeraden om al op een loopfietsje te gaan zitten. Als de kinderen twee jaar zijn dan kunnen ze voor het eerst gebruik gaan maken van een loopfiets. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van loopfietsen voor peuters? In deze nieuwe blog op Gezondmetons.nl leggen wij je uit waarom een kindje vanaf 2 jaar op een loopfiets gezet moet worden.

Evenwichtsgevoel

Net als bij een echte fiets zullen peuters bij een loopfiets proberen in evenwicht te blijven. Door de kinderen vanaf 2 jaar op de loopfiets te laten kunnen ze alvast kennis maken met het idee van fietsen. De overstap naar een normale tweewieler wordt hierdoor eenvoudiger. Aanvankelijk zal de kleine veel moeite hebben met het wennen aan de loopfiets, maar na verloop van tijd zal het snel verbeteren en voor je het weet zitten ze op een echte tweewieler.

Goed voor de motorische ontwikkeling

De loopfietsen dragen ook bij aan de motorische ontwikkeling van een peuter. Je kind moet leren om balans te houden en daarnaast gaat de kleine ook leren om vooruit te gaan op de loopfiets en dat terwijl de fiets in bedwang gehouden moet worden. Dit is extreem goed voor de motorische ontwikkeling en dus heel leerzaam voor kinderen.

Het inschattingsvermogen ontwikkelen

Als je jouw kindje in huis op een loopfiets laat oefenen dan zullen er ongetwijfeld vele botsingen komen met meubilair en andere obstakels. Dit gaat er weer voor zorgen dan het inschattingsvermogen van de kleine ontwikkeld wordt. Kinderen gaan leren hoe je snelheid en afstand in moeten schatten en deze bagage nemen ze allemaal mee in hun ontwikkeling. Als ze later met een fietsje de straat opgaan hebben ze nog meer behoefte aan een goed ontwikkeld inschattingsvermogen. Ben je nog op zoek naar loopfiets voor een peuter? Een loopfiets 2 jaar kopen doe je tegenwoordig eenvoudig online.

Leuk speelgoed

Een loopfiets heeft dus vele voordelen en helpen bij de ontwikkeling van je kind, maar zo’n fietsje blijft natuurlijk ook gewoon leuk speelgoed waar ze veel plezier mee kunnen hebben. Het aanschaffen van een loopfiets is dus eigenlijk een win-win situatie! Hou er wel rekening mee dat kinderen zich met een loopfiets ook goed kunnen bezeren. Schaf daarom bij de aankoop van dit speelgoed ook altijd een goede kinderhelm aan.

Loopfiets in plaats van de buggy

Waar de meeste peuters nog veelal in een buggy gaan, kun je er op sommige dagen ook voor kiezen om een kind met de loopfiets mee te nemen. Op deze manier zijn ze zelf lekker actief en dit is dan weer goed voor hun gezondheid!