Bij het CBS staat genoteerd dat ongeveer 7,7 miljoen van de Nederlanders is getrouwd of een relatie heeft. Natuurlijk zijn dit geen exacte cijfers maar hieruit blijkt dat toch een groot gedeelte van de bevolking een partner heeft. Het samenzijn met iemand brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen op sociaal en financieel gebied. Het heeft het ook veel gezondheidsvoordelen om een sterke relatie met iemand te hebben. Ben je benieuwd geworden waarom het gezond is om een relatie te hebben? Lees dan snel verder.

 

Zoenen

Na uitgebreid onderzoek van het Lafayette College is gebleken dat zoenen met je geliefde stress verlagend werkt. Bij een flinke zoenpartij komen er allerlei stofjes vrij die zeer stress verlagend werken. Na ongeveer 15 minuten zoenen en knuffelen met je partner is er een flinke daling zichtbaar in het cortisollevel. Dus je weet wat je voortaan te doen staat na een stressvolle werkdag.

 

Carrière

Wanneer je in een gelukkige en gezonde relatie zit kan dit veel voordelen opleveren op carrièregebied. Dit word veroorzaakt omdat je vaak gelukkiger bent waardoor je jezelf op het werk beter kan concentreren en beter kan presteren.. Niet alleen je eigen persoonlijkheid lijkt invloed te hebben op promoties en hogere salarissen maar ook die van je partner.

 

Zelfvertrouwen

Een gezonde relatie kan grote voordelen hebben op je zelfvertrouwen. Door een goede en evenwichten relatie bouw je een beter zelfbeeld op en weet je vaak goed wat je wilt. In een relatie weet je ook dat je gesteund wordt door een liefdevolle partner wat kleine onzekerheden vaak laat verdwijnen.

 

relatie hebben

Lees ook: De kracht van nee zeggen 4 tips om dit gemakkelijker te doen 

Meer slaap

Het blijkt dat stellen die al in een langdurige relatie zitten meer uren per nacht slapen. Dit is vanwege meer structuur in het dagelijkse leven. Stellen gaat minder vaak op stap en hebben vaak een vast ritme. Zo blijken koppels die een langdurige relatie hebben vaak 7 tot 8 uur per nacht te slapen.

 

Gezonder eetpatroon

Getrouwde of samenwonende stellen eten over het algemeen gezonder dan singels. Samen eten, natafelen en de dag doornemen is een belangrijk onderdeel in een relatie. Het is vaak het grote rustmoment na een drukke dag. Zeker wanneer er kinderen zijn wordt er veel aandacht besteed aan de gezondheid van een maaltijd. Iemand die single is en altijd alleen eet lijkt vaker voor een snelle en makkelijke hap te kiezen. Dus ook op dit gebied kan een relatie hebben veel gezondheidsvoordelen bieden.