Je bent nog geen twee minuten de deur uit of je hebt weer al last van natte oksels, klamme handen of zweetvoeten. Overmatig transpireren kan heel vervelend zijn. En op sommige momenten je zelfvertrouwen helemaal wegnemen. Gelukkig zijn er genoeg tips die je kunnen helpen om het overmatig transpireren te stoppen. Lees snel verder naar de 5 tips die het meest helpen om het overmatig transpireren te stoppen.

 

Voeding

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar sommige voedingsmiddelen bevorderen het transpireren juist. Let daarom goed op wat je eet. Kruiden zoals peper, chili en kerrie bevorderen het zweten. Maar ook ui, knoflook en hete pepers kun je beter weglaten. Drink daarbij zo min mogelijk cafeïne houdende dranken en alcohol. Probeer dit een aantal weken vol te houden om te kijken deze voedingsmiddelen ook bij jou effect hebben op het transpireren.

 

 

Lees ook: Omgaan met een voedselallergie 

Overgangsproducten

Voor vrouwen die in de overgang zitten zijn er veel producten op de markt om het nachtelijk zweten en de opvliegers te verminderen. Het kan geen kwaad om zelf deze producten uit te proberen. Veelal van deze producten bevatten het kruid salie. Salie bevorderd de vocht afdrijving via de nieren en verminderd daardoor het zweten via de huid. Je vindt deze producten gewoon in de schappen bij de drogist.

 

Gewicht

Transpireer je overmatig en heb je last van overgewicht? Doe daar dan wat aan want grote kans dat zodra je in gewicht afvalt het transpireren ook afneemt. Het is voor je algemene gezondheid belangrijk dat je een gezond en normaalgewicht hebt. Lukt het niet om zelf af te vallen? Schakel dan een diëtist aan die je kan helpen bij het samenstellen van een passend menu.

 

Deodorant

Ga op zoek naar een deodorant die bij je huid past. Er zijn diverse middelen op de markt die helpen om het overtollige zweten van buiten uit te verminderen. Vaak wordt met het gebruik van de deodorant het zweten voor maximaal 24 uur achter elkaar verminderd. Het is belangrijk dat je huid onder je oksels niet geïrriteerd raakt door de deo.

zweten

 

Botox

Voor wie alles al heeft geprobeerd om het overtollig transpireren te stoppen is er nog de optie om botox te laten plaatsen door de dermatoloog. Tijdens deze behandeling worden de zweetklieren als het ware afgesloten en verlies je geen vocht meer onder je oksels. Deze belangrijk gebeurd altijd onder medisch toezicht en is niet permanent. Houd er daarnaast rekening mee dat het vocht via andere delen van het lichaam zoals handen, voeten en nieren verwijderd wordt.