Je gebit is je visitekaartje en bepaald vaak wat voor eerste indruk je achterlaat. Om je gebit zo lang mogelijk te behouden en gezond te houden is het van belang dat je het goed verzorgt. Daarnaast is een gezond gebit van groot belangrijk voor een goede gezondheid. Wanneer je een slecht onderhouden gebit hebt kun je last krijgen van gingivitis en een slechte adem. Wil jij zo lang mogelijk genieten van een gezond en stralend gebit? Lees dan snel verder naar de volgende 5 tips.

Bezoek tandarts

Om je gebit goed te onderhouden is het belangrijk dat je minimaal twee keer per jaar een bezoek brengt aan de tandarts. De tandarts kan problemen in een vroeg stadium ontdekken en verhelpen. Doe je dit niet kan het zijn dat je diepe gaatjes krijgt en last krijgt van zenuwpijnen. Ook kan de tandarts je doorsturen naar een mondhygiëniste die ervoor zorgt dat de aanslag en tandsteen van je tanden wordt verwijderd.

Poets altijd twee minuten

Waarschijnlijk verteld je tandarts dit ook maar poets minimaal twee keer per dag twee minuten. Die twee minuten is een vastgestelde regel welke na onderzoek is vastgesteld. Het blijkt dat je er minimaal twee minuten over doet voordat je gebit helemaal gereinigd is. Daarnaast gat de fluor die in de tandpasta zit verwerkt pas werken na 2 minuten in de mond. Het is dus belangrijk dat je via een klok goed bijhoud hoelang je poetst.

gebit

Lees ook: Voorkom een muggenbeet 5 tips 

Spiegel

Check tijdens het poetsen in de spiegel altijd of je alle tanden en kiezen goed mee poetst. Zonder spiegel kun je niet zien wat je doet en sla je misschien een paar tanden over. Poets altijd met je mond goed open zodat je goed zicht hebt in je mond zelf. Begin ook altijd op dezelfde plek in de mond met poetsen. Dit helpt je om niks over te slaan.

7 eet momenten per dag

Om je tanden en kiezen rust te geven is er een regelvast gesteld welke het advies geeft om niet vaker dan 7 keer per dag iets te eten of te drinken. Het ontbijt, lunch en diner zijn al 3 eetmomenten en ook drinken telt hier in mee. In de tijd tussen deze eetmomenten geef je het glazuur de tijd om zich te herstellen voor het volgende eetmoment.

Rager en flos

Het is naast tandenpoetsen ook zeer belangrijk om tussen de tanden goed te reinigen. Dat zijn de plaatsen waar de meeste problemen als gaatjes ontstaan. Vraag dus advies bij de tandarts over wat je het beste tussen de tanden en kiezen kunt gebruiken. Doe dit altijd na het tanden poetsen en spoel je mond goed na voor een complete reiniging.