Iedereen weet dat gezonde en gevarieerde voeding en genoeg sporten zorgt voor een fit en gezond lichaam. Je voelt je daardoor fit en je hebt genoeg energie voor alle zaken in je dagelijks leven. Maar wist je dat regelmatig seks hebben ook veel positieve effecten kan hebben op je gezondheid. Lees snel verder naar de volgende 5 gezondheidsvoordelen van seks.

 

Calorieën verbranden

Naast dat een goed seksleven fijn is kan het je ook nog eens een strak lichaam op leveren. Met een flinke vrijpartij verbrand je maar liefst 300 calorieën. Dit is natuurlijk minder dan wanneer je 5 kilometer gaat hardlopen maar je hoeft voor deze manier van sporten dan ook niet de deur uit. Je kan er zelfs sterkere buik en bilspieren doorkrijgen.

 

Anti stress

Personen die een regelmatig en goed seksleven hebben blijken een lagere bloeddruk en stressniveau te hebben dan personen die lang geen bed partner hebben gehad. Dit is tijdens een Schots onderzoek aangetoond nadat proefpersonen voor een maand zijn gevolgd. De proefpersonen blijken tijdens drukke en stressvolle situatie beter om te kunnen gaan met stress. Het verlaagde stress gehalte en lage bloeddruk wordt veroorzaakt door Oxytocine. Dit stofje wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het geeft je een gelukzalig gevoel en je krijgt er een relaxt gevoel van.

Mooie huid

Tijdens de seks produceren vrouwen een hoog oestrogeen gehalte. Dit is een vrouwelijk hormoon wat er onder andere voor zorgt dat je poriën goed gereinigd worden. Je krijgt daardoor een mooi, glanzende huid en vaak rode blosjes op de wangen. Mensen die seksueel actief zijn worden dan over het algemeen ook aantrekkelijker gevonden door de gezonde uitstraling op het gezicht.

sex

Lees ook: Stress is ongezond: 3 tips om te ontspannen.

Weerstand opbouwen

Seks zorgt voor een sterke weerstand. Personen die regelmatig seks hebben blijken meer immunoglobuline A in hun bloed te hebben. Dit is een bacteriën die het lichaam helpt beschermen tegen indringers zoals slechte bacteriën en virussen. Ook door regelmatig intiem te zijn met je partner levert het al een versterkt immuunsysteem op.

Gezond hart

Tijdens een goede vrijpartij vliegt je hartslag vaak flink omhoog en maakt je hart wel 100 slagen per minuut. Je bloedvaten verwijden en je bloed gaat sneller stromen. Dit is net als fanatiek sporten gezond voor je lichaam. Je bloed wordt goed rondgepompt en al het nodige zuurstof wordt opgenomen door je organen.

Beter slapen

Slaap je slecht en wil je daar iets aan doen? Zorg dan dat je wat vaker seks hebt. Door de oxytocine die vrijkomt na een vrijpartij val je makkelijker en dieper in slaap. Het hormoon zorgt namelijk dat je geen stress ervaart en je helemaal kan ontspannen. Goed en voldoende slapen zorgt er weer voor dat je fitter bent en je jezelf in het dagelijks leven beter kan concentreren.

sex

Weet jij nog een ander voordeel van het regelmatig hebben van seks? Laat het dan weten in een reactie hieronder!