Hoortoestel batterijen zijn van die dingen die veel mensen aanschaffen zonder na te denken. Waarschijnlijk koop je al jaren dezelfde hoortoestel batterijen, zonder echt onderzoek gedaan te hebben. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat de verschillen in prijs vele malen groter zijn, als de verschillen in kwaliteit. Kortom, goedkope hoortoestel batterijen zijn niet per se van mindere kwaliteit. Wil jij goedkope hoortoestelbatterijen kopen van goede kwaliteit? Wij hebben 3 tips op een rijtje gezet om te besparen op hoortoestel batterijen!

Besparen op hoortoestel batterijen

Wanneer je op dagelijkse basis twee hoorapparaten gebruikt, dan zul je ook flink wat batterijen verbruiken. Gemiddeld gaat een hoortoestel batterij tussen de 7 en 10 dagen mee. Op basis van twee hoorapparaten zijn dat bijna 100 batterijen per jaar. Dit betekent dat zelfs de kleinste prijsbesparing op jaarlijkse basis toch een flink effect heeft! Hoe bespaar je nu het best op deze batterijen? Wij hebben 3 tips op een rijtje gezet!

1.   Welk type?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan welk type batterij je nodig hebt. Er zijn twee verschillende soorten. De oranje knoopcellen (type 13) en de bruine knoopcellen (312 batterijen). De oranje knoopcellen gaan in principe langer mee, maar de aankoopprijs ligt ook hoger. Bruine knoopcellen zijn een goedkopere optie, maar deze hebben vaak een kortere levensduur.

2.   Koop ze online!

Dit is misschien een voor de hand liggende tip, maar veel mensen kopen nog steeds veel spullen in een fysieke winkel. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar de prijzen liggen over het algemeen lager wanneer je aankopen doet in een online winkel. Ook voor hoortoestel batterijen geldt: voor een lage prijs kun je deze beter online aanschaffen!

3.   Proberen

Elke fabrikant maakt natuurlijk reclame voor zijn hoortoestel batterijen. Zo kom je alle positieve dingen over een specifieke batterij te weten. Erachter komen wat de nadelen zijn van een bepaalde batterij is een stuk lastiger. Op het internet zijn weliswaar gebruikerservaringen die je kunt raadplegen, maar het blijft lastig. Sommige mensen hebben de hoortoestellen langer in en er zijn ook verschillende sterktes. Deze twee factoren hebben een sterke invloed op de prestaties van de batterijen. Ons advies: probeer verschillende merken uit en vind op deze manier de juiste batterijen die aansluiten bij jouw wensen!

Welke hoortoestelbatterijen gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties hieronder!