Heb je altijd al eens naar een diëtist gewild om erachter te komen of je een gezond voedingspatroon hanteert? Wat veel mensen tegenhoudt om eens een afspraak te maken zijn de kosten die er bij komen kijken. Het is goed om te weten dat een deel van deze kosten worden gedekt in de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Dit betreft de eerste drie behandeluren van een kalenderjaar. Er hoeft zelfs geen eigen risico betaalt te worden indien de vergoeding van het dieetadvies via de ketenzorg waar huisartsen en diëtisten onder kunnen vallen plaatsvindt. In sommige gevallen betaal je wel eigen risico, bijvoorbeeld wanneer je geen diagnose zoals COPD, diabetes of CVRM hebt en toch naar een diëtist wil. Bij kinderen jonger dan 18 jaar is er nooit sprake van eigen risico.

De juiste zorgverzekering

Ben je van plan om te veranderen van zorgverzekering, of ben je tevreden bij je huidige zorgverzekeraar? Een zorgverzekering vergelijken om te kijken of je een paar tientjes per maand kan besparen is een goede optie voor mensen die niet blij zijn bij hun huidige zorgverzekeraar. Soms ben je verzekerd voor calamiteiten die nooit bij je van toepassing zijn. Het kan dus verstandig zijn om voor het eind van het jaar even op onderzoek uit te gaan om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jouw wensen en eisen past. Veel Nederlanders kiezen voor om aan het einde van het jaar te kijken of hun zorgverzekering van dit moment voldoet aan hun eisen. Je kunt dan nog een switch maken van zorgverzekeraar en dit kan op financieel gebied goed uitpakken. Moet je op de kleintjes letten, kies er dan voor om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken om zo de beste verzekering te vinden die binnen jouw budget valt.

dietist-zorgverzekering

Lees ook: 3 natuurlijke geneesmiddelen tegen depressie!

Zorgverzekering 2019

Net zoals ieder jaar veranderen er weer veel dingen op het gebied van de zorgverzekering. Aan het eigen risico wordt alleen dit jaar niets veranderd. Wat er per verzekering gaat veranderen moet je tijdig gaan bekijken op de website van de zorgverzekeraar. De verwachting is dat de zorgpremie van de meeste aanbieders gaat stijgen met ongeveer €10,-. Dit is wel afhankelijk per zorgverzekeraar, om te kijken welke zorgverzekering voor jou betaalbaar én geschikt is moet je dus goed op onderzoek uit gaan. Je hebt de mogelijkheid vanaf 12 november tot en met 31 december om te verwisselen van zorgverzekering. Het is dus verstandig om de prijzen per zorgverzekering te vergelijken, bijvoorbeeld op Geld.nl. Hou er rekening mee dat ook bij je huidige zorgverzekering verandering kunnen plaatsvinden zonder dat je er weet van hebt. De verzekeraar maakt afspraken met ziekenhuizen en andere zorgaanbieders om zo goede zorgdeals te maken. Dit kan ervoor zorgen dat je aankomend jaar niet meer bij je favoriete ziekenhuis terecht kunt. Het is dus belangrijk om dit allemaal goed te controleren!