Anno nu is maar liefst 1 op de 3 verkochte fietsen elektrisch, zo blijkt uit cijfers van de Rai Vereniging en Bovag. In 2017 werden maar liefst 294.000 e-bikes verkocht, zo stellen de cijfers. Aangezien het aanbod steeds ruimer wordt, proberen aanbieders van e-bikes hun prijzen steeds scherper te houden. Daardoor is het vinden van een goedkope e-bike inmiddels echt niet meer onmogelijk. Dankzij de ingebouwde motor is een e-bike een prima alternatief voor de auto of de bus. Een e-bike is daarnaast ook een vervoermiddel dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl, en ook dat verklaart voor een groot deel waarom steeds meer mensen een e-bike kiezen. Benieuwd waarom een e-bike dan zo’n gezonde keuze is? Wij leggen het je uit!

Meer bewegen en je fitter voelen dankzij de elektrische fiets

Onderzoek dat een aantal jaar geleden werd uitgevoerd in Nederland door onderzoeksinstituut TNO heeft bewezen dat mensen die regelmatig op de elektrische fiets stappen zich niet alleen fitter voelen maar ook daadwerkelijk meer bewegen! Aan het onderzoek deden proefpersonen mee die een jaar lang moesten bijhouden hoe vaak ze bewogen en hoe fit ze zich voelden. Na een jaar lieten de resultaten er geen twijfel over bestaan: de gemiddelde tijd die werd besteed aan bewegen was, dankzij de intrede van de e-bike, flink toegenomen. Daarnaast voelde men zich ook een stuk beter en fitter.

Werken aan sterke beenspieren op je e-bike

Het enorme voordeel van fietsen, is dat je wel aan je spierkracht werkt maar dit doet op een manier die een stuk minder belastend is voor je spieren dan veel andere sporten. Hardlopers krijgen bijvoorbeeld regelmatig te maken met blessures, terwijl dit bij fietsers een stuk zeldzamer is. Zittend op je e-bike werk je met name aan de kracht van je beenspieren, maar ook je hartspier wordt getraind. Tijdens het fietsen werk je namelijk aan je conditie, en dat is weer goed voor je gezondheid in het algemeen.

Stap op je elektrische fiets voor een instant geluksgevoel

Wie regelmatig sport, weet: terwijl je in beweging bent maakt je lichaam het stofje endorfine aan. Dankzij de aanmaak van dit lichaamseigen stofje, krijg jij een instant happiness boost. Ook op de e-bike ben je natuurlijk in beweging dus reken maar dat jij je daarna goed voelt. Daarnaast ben je natuurlijk lekker buiten en ook dat is iets dat absoluut bijdraagt aan je geluksgevoel.

Heb jij al een e-bike? Handig om te weten is dat er verschillende types bestaan, maar dat de elektrische fiets met middenmotor toch wel de populairste keuze is. Dit type e-bike biedt een rijervaring die heel erg gelijk is aan die op een gewone fiets. Ideaal!