In Nederland is het helaas rond deze tijd van het jaar erg wisselvallig weer en ook vrij koud. Tijdens de winterperiode kampen veel Nederlanders dan ook met een vitamine D tekort. We zitten vaak lang binnen, want buiten is het geen lekker weer en daardoor krijgen we te weinig zonlicht. Wellicht is het daarom een goed idee om winterzon op te zoeken. Dit zijn de 3 voordelen van een goede portie winterzon.

Weg met de winterdip 

Vitamine D wordt door ons lichaam zelf aangemaakt in de huid dankzij UV-stralen die afkomstig zijn van de zon. Omdat we in Nederland tijdens de koude wintermaanden weinig zon zien kan er een tekort aan vitamine D ontstaan. Een gebrek aan vitamine D kan slechte effecten hebben op je lichaam. Eén van de slechtste dingen dat kan gebeuren is dat je je lusteloos gaat voelen en echt last van een winterdip gaat krijgen. Dit kun je dus voorkomen door tijdens de winter even lekker een weekje op vakantie te gaan en een goede portie winterzon te pakken. Lekker last minute naar Tenerife bijvoorbeeld.

Even lekker tot rust komen

Wie wil dat nou niet, tijdens de koude winter even lekker op reis gaan naar een warm land. Misschien is het wel goed om aan het einde van het jaar in december een vakantie te pakken in bijvoorbeeld Curaçao, Thailand of Indonesië. Wat is er nou heerlijker dan om tijdens de winter aan het strand te liggen met een cocktailtje? Je kunt even lekker tot rust komen en de winterzon tot je nemen. Na de vakantie ben je weer helemaal uitgerust en heb je de energie om van het nieuwe jaar een topjaar te maken.

winterzon 2

Lees ook: Handige tips voor gezond haar in de winter!

Scherpe prijzen

Een ander voordeel van op vakantie gaan tijdens de winterperiode is dat de prijzen heel gunstig zijn. Dit biedt jou de mogelijkheid om even lekker wat winterzon te pakken voor een mooie prijs. Voor zonneschijn in de wintermaanden kun je terecht in vele landen. De Nederlanders vertrekken voornamelijk naar Gran Canaria, Tenerife en die contreien, maar je kunt natuurlijk ook terecht in Australië, Egypte of Qatar als je wat zonnestraaltjes wil pakken in de winter.