Ben je op zoek naar een leuke hobby die ook nog eens goed is voor je gezondheid? Wellicht is het een goed idee om op tennis te gaan. Tennis is niet alleen een leuke sport, het is ook nog eens goed voor je algehele gezondheid. In dit artikel gaan we je vertellen wat de 6 gezondheidsvoordelen van tennis zijn!

Goed voor de conditie

Met een fanatiek potje tennis ben je veel in beweging. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt en je speelt tegen een tegenstander die van hetzelfde niveau is, dan kom je aardig aan het lopen. Doordat je veel in beweging bent, werk je aan je conditie. Tijdens het potje tennis gaat je hartslag omhoog en daardoor bouw je een betere conditie op. Hier heb je dan ook weer profijt van tijdens je dagelijkse werkzaamheden, want je bent minder snel vermoeid.

Je krijgt er sterkere botten van

Wist je dat tennis ook goed voor je botten is? Doordat je benen en armen veel belast worden, krijgen je botten ook genoeg te doen. Dit zorgt er weer voor dat je sterkere botten krijgt en dit verkleint het risico op bontontkalking. Een potje tennis heeft dus veel profijt voor je de botten in je romp, bovenlichaam en onderlichaam!

Sterkere beenspieren

Het is geen verrassing dat je met tennis ook veel gebruik maakt van je beenspieren. Tijdens een pittig potje tennis ben je constant in beweging en krijgen je benen veel te verduren. Dan moet je weer een sprintje trekken naar het net als je tegenstander een dropshot slaat, en de volgende slag ren je weer naar de achterkant van het veld om de tennisbal van de lijn te plukken. Je kuiten, hamstring en quadriceps worden goed getraind en na een aantal potjes heb je al het gevoel dat je beenspieren sterker zijn geworden.

Positief voor je hart en bloedvaten

Sporten is in het algemeen goed voor je hart en bloedvaten en bij tennis is dit zeker het geval. Als je meerdere keren per maand gaat tennissen verklein je het risico op hart- en vaatzieken. Tennis zal ervoor zorgen dat je cholesterolgehalte in het bloed verbetert en je krijgt er een lagere bloeddruk van. Doordat je veel calorieën verbrandt zal je lichaamsgewicht ook gezonder zijn.

Hogere levensverwachting

Door te gaan tennissen vergroot je de kans dat je langer zal leven. Deze hogere levensverwachting is te danken aan de vele beweging die je krijgt tijdens het tennissen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die niet sporten gemiddeld 56% meer kans hebben om eerder te overlijden dan mensen die tennissen. We raden dus zeker aan om een aantal keer per week te gaan tennissen!

Minder stress

Er is vastgesteld dat tennis naast fysieke voordelen ook bepaalde voordelen kan hebben voor je mentale gezondheid. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je cortisol niveau omlaag gaat en daardoor heb je minder stress. Een potje tennis is dus een goede manier om van je stress af te komen!

Al zin om te tennissen?

Genoeg redenen dus om te beginnen met tennis. Wel is het ontzettend belangrijk om goede schoenen, een goed tennisracket en kwalitatieve tennisballen te gebruiken. Zo voorkom je blessures en kun je lekker blijven tennissen. Een online winkel waar je kwalitatieve tennisproducten kunt kopen is Tennisplanet.

gezondheidsvoordelen-tennis 2

Wat vind jij van tennis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!