Een ooglidcorrectie is een ingreep die de laatste jaren steeds vaker wordt uitgevoerd in klinieken die gespecialiseerd zijn in plastische chirurgie. Er zijn twee verschillende soorten ooglidcorrecties. Bij een bovenooglidcorrectie zal er huidoverschot verwijderd worden bij het bovenste gedeelte van het ooglid. Wanneer dit niet voldoende is om het probleem op te lossen dan kan er ook voor gekozen worden om het uitpuilende vet op deze plek te verwijderen. Als je een onderooglidcorrectie wil laten uitvoeren dan is er sprake van verslapping van de huid en hierdoor is er overmatige huid aanwezig in de buurt van het onderooglid. Bij de onderooglidcorrectie kan er gebruik gemaakt worden van verschillende technieken om dit op te lossen. Een plastische chirurg, cosmetisch arts of een huisarts kan bijvoorbeeld kiezen voor een onderooglidcorrectie door middel van huidresectie, huidresectie met aanpassen van de vetpockets, een ooglidverstrakking of door middel van de Hamra techniek.

Technieken voor een onderooglidcorrectie

Als een patiënt zich aanmeldt voor een onderooglidcorrectie dan gaat de behandelend arts eerst kijken welke techniek het beste geschikt is voor de patiënt. Eén techniek die gebruikt kan worden is de huidresectie manier. De behandeld arts zal een insnijding in de huid aanbrengen onder de wimperrand om een stripje overtollige huid te verwijderen. Bij sommige mensen kan het handiger zijn om te kiezen voor de huidresectie manier in combinatie met het aanpassen van de vetpockets. Bij deze methode zal er eerst een stripje overtollige huid verwijderd worden en vervolgens worden de drie vetpockets onderaan de oogkas aangepast. Hierdoor zal de vetuitstulping die in de loop der jaren is ontstaan verdwijnen en ziet het ooglid er weer mooier uit.

Ooglidverstrakking en de Hamra techniek

Bij sommige mensen die een onderooglidcorrectie willen moet er ook gebruik gemaakt worden van de laterale canthopexie methode. Wanneer het onderooglid heel erg verzwakt is kan de huidresectie techniek alleen niet voldoende zijn om tot een goed resultaat te komen. In dit geval wordt er gekozen voor een ooglidverstrakking. Bij deze methode zal de oogkringspier gehecht worden aan het botvlies van de buitenste ooghoek en hierdoor zal het ooglid een goede ondersteuning krijgen. Een andere techniek die gebruikt kan worden voor een onderooglidcorrectie is de Hamra techniek. Artsen kunnen kiezen voor deze techniek als het vetweefsel bij het ooglid van de patiënt niet gelijkmatig verdeeld is. Ze halen dan geen huid of vetweefsel weg maar ze verdelen het gelijkmatiger waardoor het ooglid er weer mooier uit gaat zien. Al deze methodes kunnen zorgen voor een uitstekend resultaat alleen het is wel belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd door een specialist, het liefst dus een plastisch chirurg.