Muizen: vrijwel heel Nederland heeft er een hekel aan. Toch komen ze op veel verschillende plaatsen voor. Met name plekken die niet goed schoongemaakt worden, zijn geliefd onder muizen. Dit is zeker het geval wanneer hier ook nog eens voldoende eten beschikbaar is en de muizen zich kunnen verschuilen. Zo vind je het ongedierte bijvoorbeeld vaak terug in dichtbevolkte gebieden, zoals een stad. Zie jij de laatste tijd veel muizen in jouw omgeving? Dan kan er maar zo sprake zijn van een muizenplaag. Muizen bestrijdenis dan aan te raden, want het ongedierte kan een gevaar vormen voor jouw gezondheid.

Waarom zijn muizen gevaarlijk voor de gezondheid?

Muizen zijn behoorlijk smerige beestjes. Dit is waarschijnlijk ook waarom jij er zo’n hekel aan hebt. De beestjes zien er smerig uit en daarnaast dragen zij allerlei bacteriën bij zich. Niet gek ook wanneer je bedenkt dat zij zich op alle mogelijke plekken schuilhouden. De keutels van muizen vormen het grootste gevaar voor jouw gezondheid. Zeker wanneer jij deze in je lichaam krijgt. Die kans is vrij groot, aangezien muizen overal poepen. Zo komt het geregeld voor dat zij hun ontlasting achterlaten in etenswaren. Indien jij dit binnenkrijgt, kun je behoorlijk ziek worden.

muizenplaag 2

Lees ook: Voorkom een muggenbeet: 5 tips!

Zelf muizen bestrijden of laten doen?

Heb jij slechts last van één of twee muizen? Dan kun je het ongedierte prima zelf bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld met een muizenval of een schaaltje vergif. Wanneer er sprake is van een muizenplaag, heeft dit echter niet veel zin. Er gaan weliswaar een aantal muizen dood, maar het ongedierte plant zich ook razendsnel voort. Een muizenplaag zelf bestrijden is daarom ook geen aanrader. Althans, niet wanneer jij snel van dit ongedierte af wilt zijn. Bij een plaag laat jij muizen bestrijden door een ongediertebestrijder. Met behulp van een professional ben jij binnen de kortste keren verlost van een muizenplaag. Zo loopt jouw gezondheid dus niet langer gevaar.

Heb jij weleens last gehad van muizen of ander ongedierte? Laat het ons weten in de reacties hieronder!