Naar schatting zijn er in Nederland zo’n twee miljoen mensen verslaafd aan bepaalde middelen. De meest bekende middelen zijn alcohol, tabak en verschillende soorten drugs en medicijnen. Naast dit soort middelen zijn er ook zo’n 100.000 Nederlanders verslaafd aan gokken en naar schatting 20.000 gameverslaafden. Het percentage mensen dat zich ook daadwerkelijk aan hun verslaving laat behandelen verschilt sterk. Van de tabaksverslaafden is bijvoorbeeld minder dan 1% in behandeling terwijl dit aandeel voor heroïne rond de 70%. Verslaving is een ziekte die er voor zorgt dat mensen geen weerstand kunnen bieden aan bepaalde gewoontes. Het kan soms prima samengaan met gewoon functioneren zoals bij veel rokers het geval is, toch willen veel mensen af van hun verslaving omdat het een deel van hun leven overneemt.

Afkickkliniek

Connection SGGZ is een instelling die mensen helpt om van hun verslaving af te komen. Het grote doel van de behandelingen bij deze instelling is de kwaliteit van leven van verslaafden verbeteren. Of het nu gaat om een tabaksverslaving, alcohol of drugsproblematiek, met een specialistische behandeling op maat geloven ze bij Connection SGGZ dat iedereen weerstand kan bieden aan zijn verslaving. De instelling beschikt over een zogeheten WTZi vergunning en dat betekent dat zorgverzekeraars de afkickbehandelingen bij Connection SGGZ vergoeden. Voor behandelingen is geen eigen bijdrage nodig.

Na de intake wordt er voor iedere patiënt een passend traject naar herstel uitgestippeld door de professionals van Connection SGGZ. Vaak vinden de behandelingen plaats op de vestiging in Eindhoven maar er is ook een afkickkliniek Zuid-Afrika. Wanneer de verslaving in Zuid-Afrika wordt aangepakt gaat het om een klinische behandeling van maar liefst 9 weken.

Zuid-Afrika

Het voordeel van de behandeling in Zuid-Afrika is dat de patiënt uit zijn of haar vertrouwde omgeving wordt gehaald. Dit maakt de kans op herstel nog groter. Ook is de afkickkliniek op een hele bijzondere plek in de bergen gelegen. De fraaie omgeving zorgt vaak voor nieuwe inzichten en levenslust waardoor behandelingen vaak nog effectiever zijn. Het zwembad en de sportschool maken dat er naast alle individuele en groepstherapie ook ruimte voor ontspanning en bezinning is.

Uiteraard is er bij alle trajecten sprake van een uitgebreide nazorg zodat de patiënt voor een terugval behoed kan worden. Ben jij of ken jij iemand die hulp nodig heeft bij het herstellen van een verslaving? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact om te informeren hoe je door Connection SGGZ geholpen kunt worden. Je kunt bellen of het contactformulier op de website gebruiken. Met alle persoonlijke informatie wordt zeer discreet omgegaan en de verstrekte gegevens blijven te allen tijde vertrouwelijk.