Steeds meer mensen kiezen voor een eigen jacuzzi thuis. En dat is niet voor niets, dit weldadige bad zorgt voor een ultieme manier van ontspannen. En dat in combinatie met de buitenlucht zorgt een jacuzzi ervoor dat zowel je lichaam als je mind volledig tot rust komen. Zo hoeft je hierdoor niet langer naar een drukke spa buitenshuis te gaan om de ontspannende werking van een jacuzzi te ervaren. Van een jacuzzi in de tuin kun je bovendien het hele jaar plezier hebben. Vroeger was een eigen jacuzzi iets voor rijkere mensen, maar tegenwoordig is het beter betaalbaar en dus voor veel meer mensen mogelijk.

Wat is een jacuzzi precies?

Een jacuzzi kom je doorgaans in een wellness-centrum tegen, maar je kunt er dus ook in je eigen tuin van genieten. Het is een groot bad waarin het water constant in beweging is. Er zijn jets ingebouwd waarmee waterstralen het bad binnenkomen. Het water kan verwarmd worden tot maximaal 40 graden Celsius, waardoor dit het gehele jaar door comfortabel aanvoelt. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een jacuzzi in plaats van een zwembad. Het is ook erg fijn dat je op je gemak kunt zitten of liggen. De kuipen zijn uitgerust met zitplekken en soms zijn er zelfs liggedeeltes. Je kunt dus prima alleen tot rust komen, maar er is ook ruimte om samen met vrienden of je geliefde te ontspannen.

De gezonde werking van een jacuzzi

Er zijn verschillende redenen waarom een jacuzzi heel rustgevend is. Ten eerste kun je de waterstralen uit de jets op je lichaam richten, waardoor je jezelf als het ware door het water kunt laten masseren. Het warme water draagt ook bij aan ontspannen spieren. Je bloedcirculatie wordt bevorderd waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren gepompt worden. Dit kan er ook voor zorgen dat je spieren sneller herstellen na het sporten. Verder ga je meer zweten door het warme water. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd. Een jacuzzi is dus goed voor je lichaam. Je kunt jezelf beter gaan voelen, waardoor je meer tot rust kunt komen. Mentaal is het ook heel ontspannend. De warme stoom en het geluid van de bubbels zorgen er al snel voor dat je helemaal gefocust bent op de jacuzzi. De wereld om je heen verdwijnt en je kunt even alles loslaten.

Weinig onderhoud

Men heeft vaak het idee dat een jacuzzi veel onderhoud nodig heeft, maar gelukkig is dat niet zo. Je hoeft het water maar een in de 3 maanden vervangen. Met de juiste chemicaliën, zoals chloor, zorg je ervoor dat de PH-waarde goed blijft en het water zuiver is. Het afvoeren van het water kan heel eenvoudig met een tuinslang.