Bij het sporten met een TRX gaat het om balans, kracht en evenwicht. Sporten met een TRX is dan ook sterk in opkomst in de sportwereld en gelukkig is er tegenwoordig in ieder sportschool wel een TRX vinden. De veelzijdigheid van de TRX maakt het een onmisbare tool om mee te sporten. Wanneer je gebruik maakt van een TRX tijdens je krachtoefeningen weet je zeker dat alle spieren in je lichaam worden aangespannen en continu getraind worden. Wil je weten wat de voordelen zijn van sporten met een TRX? Lees dan snel verder.

 

Thuis sporten

Wanneer je een TRX voor het eerst ziet ben waarschijnlijk verbaasd dat zo een simpele sporttool zo effectief werkt. De TRX bestaat uit twee handvaten aan een dik nylon draad. Het grote voordeel is dat je heel goed thuis je sport oefeningen uitvoeren. De oefeningen zijn eindeloos. Wanneer je een druk bestaan hebt of je houdt er gewoon niet van om te sporten in een sportschool dan is de TRX de uitkomst. Er is binnenshuis of buiten in de tuin altijd wel een fijne plek te vinden waar je de TRX aan vast kan maken en waar je direct kan beginnen met het uitvoeren van je sport oefeningen.

 

Balans en evenwicht

Doordat je alleen je eigen lichaam gebruikt train je direct je evenwicht en balans. Het aanspannen van je ‘core’ is dan ook essentieel tijdens het sporten met de TRX. De combinaties van oefeningen zijn eindeloos waardoor je veel afwisseling hebt in trainen van bepaalde spiergroepen. Wanneer je dagelijks sport met een TRX wordt je spieruithoudingsvermogen direct vergroot. De TRX is geschikt voor iedereen. Ervaren of onervaren en jong en oud.

TRX

Lees ook: 3 fitness oefeningen die je thuis uit kunt voeren

Aanspanning van het hele lichaam

Fitness apparaten zijn vaak voorzien van een arm, rug of zit leuning waardoor je tijdens het trainen van een bepaalde spiergroep de rest van het lichaam ontziet. Zittend training geeft je dan ook niet de mogelijkheid om tijdens het uitvoeren van een bepaalde krachtoefening je hele lichaam mee te trainen. Dit doet de TRX daarentegen wel. Doordat je je hele lichaam aanspant tijdens het uitvoeren van een bepaalde oefening worden alle spieren continu belast en getraind.

 

Hoge calorie verbranding

Gemiddeld train je tot een half uur met een TRX. Tijdens dit half uur worden alle spieren in het hele lichaam aangespannen en aan het werk gezet. Hierdoor blijft je hartslag hoog en is de calorie verbranding hoog. De TRX is dan ook een zeer handige tool voor mensen die overgewicht hebben en op laag niveau willen beginnen met sporten. Je kan de oefeningen met de TRX geleidelijk uitbreiden waardoor je ook minder blessuregevoelig bent. De TRX is een uitkomst in de sportwereld.

 

Weet jij nog een goede TRX oefening? Laat het weten in een reactie hieronder.