Een traplift kan van essentieel belang zijn voor mensen die een handicap hebben en thuis wonen. Als ze geen slaapkamer en badkamer beneden hebben dan is een traplift de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Hierdoor hebben ze nog de mogelijkheid om thuis te blijven wonen. In veel gevallen kunnen ze nog jaren in zo een woning blijven wonen. Als hun handicap het niet meer toelaat en het lichamelijk teveel moeite kost om in de woning met traplift te blijven wonen, kunnen ze er ook voor kiezen om naar een woning te verhuizen waar er wel een slaapkamer en badkamer op de begane grond is. Maar wat gebeurt er met de woning met traplift als er mensen in komen te wonen zonder een handicap? Het zou zonde zijn om de traplift gratis van de hand te doen. Je kunt er dus voor kiezen om de traplift te verkopen.

De mogelijkheid om een traplift te verkopen

Welke mogelijkheden zijn er om een traplift te verkopen? Indien een traplift nog in goede staat is, heeft u de mogelijkheid om de traplift te verkopen aan één van de vele tweedehands traplift aanbieders die er tegenwoordig te vinden zijn. Zij kopen de gebruikte traplift met veel plezier van u over en deze wordt dan weer ingezet om woningen waar gehandicapte mensen in wonen te voorzien van een goede traplift. Op deze manier draagt u een steentje bij aan het wel en wee van mensen in een rolstoel én u ziet er zelf wat voordeel van in uw eigen portemonnee. Een win-win situatie dus! Doordat de tweedehands traplift van u wordt over gekocht kunnen andere mensen hier van profiteren. Een gebruikte traplift kost nou eenmaal minder dan een nieuwe traplift en voor mensen die maar een gering budget hebben is dit een welkome optie. Ze kunnen dan toch in hun nieuwe woning weer eenvoudig de trap op!

traplift 2

Lees ook: Dit is waarom een e-bike zo gezond is!

Een nieuwe traplift kopen

Zit jij met een andere situatie en heb je een huis zonder traplift, maar heb je wel een traplift nodig? Dan is er de mogelijkheid om een nieuwe traplift te kopen. Er zijn verschillende soorten trapliften te koop, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gebogen traplift, een rechte traplift of een speciale traplift. Welke traplift voor u geschikt is dat ligt aan uw rolstoel en de manier hoe uw trap ingedeeld is. Een nieuwe traplift kopen kan tegenwoordig ook eenvoudig via het internet en vaak is er voor ieder budget wel een passende traplift verkrijgbaar. Een duurzame en betaalbare traplift kopen is zo gepiept. Een gemiddelde traplift is al vanaf €2600 te koop en voor een tweedehands traplift betaalt u ongeveer €1600 euro. U heeft ook nog de mogelijkheid om een traplift te huren. Op deze manier kunt u nog meer geld besparen op de kosten van een traplift.

Wat zijn jouw ervaringen met trapliften? Laat het ons weten in de comments hieronder!