Het is weer zomer in Nederland dus we kunnen eindelijk weer genieten van lange zomeravonden in de tuin. Toch zit er een klein nadeel aan de zomer en dat zijn die vervelende muggen. Met mooi weer is de kans groot dat je flink wordt geprikt. Je ziet ze bijna niet maar vaak hoor je ze dicht langs je oren zoemen wanneer je net van plan bent om te gaan slapen. Een muggenbeet kan voor een aantal dagen vervelende jeuk veroorzaken. Gestoken worden door een mug is niet schadelijk voor je gezondheid maar het is niet fijn. Er zijn gelukkig een aantal handige trucjes die je kan doen om de muggen bij je vandaan te houden. Lees snel verder naar de volgende 5 tips.

 

Houd muggen buiten

Deze tip klinkt een beetje voor de hand liggend maar vaak vergeten we in de zomer deuren en ramen goed af te sluiten. Om muggen in je huis te voorkomen kun je het beste ramen en deuren zoveel mogelijk dichthouden. Laat je het raam toch open? Kies er dan voor om horren te plaatsen. Deze bieden een uitstekende beschermingen tegen muggen.

 

Bepaalde planten

Wist je dat muggen ook heel goed kunnen ruiken? Je kan door het plaatsen van bepaalde planten de muggen zo op afstand houden. Plantensoorten die muggen niet lekker vinden ruiken zijn lavendel en rozemarijn. Het leefgebied van muggen is vaak in de buurt van water. Heb je een vijver in de tuin? Dan is de kans groot dat je last hebt van veel muggen. Dit kun je dus voorkomen door lavendel of rozemarijn te planten in de tuin. Ook houdt de mug niet van een citroengeur, daarom worden er vaak in de avond citronella kaarsjes gebrand.

muggenbeet

Lees ook: Wat te doen bij een zonneallergie.

DEET

DEET is een goedwerkend anti muggenmiddel maar het is tegelijkertijd ook een zeer agressief middel. Jongen kinderen en zwangere vrouwen moeten oppassen met het gebruik van DEET. Je kunt het beste DEET aanbrengen op de randjes van je kleding of de stoel waar je op zit. Breng nooit DEET direct op je huid aan. Bij de apotheek kun je voorlichting vragen over welk percentage DEET geschikt is voor jou.

 

Suikerfles

Dit is een zeer eenvoudige oplossing om een muggenbeet te voorkomen. Maak zelf een muggenval door een limonade fles te vullen met suiker en warm water. Plaats de bovenkant van de fles er onderste boven op terug, zonder dop. De muggen komen op de zoete geur af en wanneer ze eenmaal de fles zijn binnen gegaan komen ze er niet meer uit. Zo heb jij geen last meer van die vervelende muggenbeten.

muggenbeet

Zweetsokken

Het is haast niet te geloven maar muggen houden van zweet sokken. Of beter gezegd ze houden van de geur van zweetvoeten. Wil je zoveel mogelijk muggenbeten voorkomen was dan in de zomer wat vaker je voeten en sokken. Door de warmte zweten je voeten vaak meer in de zomer en is die vieze zweetvoetengeur ook sterker dan in de winter.

 

Weet jij nog een goede tip om een muggenbeet te voorkomen? Laat het dan weten in een reactie hieronder!