Vind je het heerlijk om tijdens een warme zomerdag te zonnen op het strand? Let er dan wel goed op dat je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Voorkom dat je huid verbrand door de zon. Vaak gebeurt het verbranden van de huid zonder dat je er erg in hebt. Wanneer je huid verbrand is door de zon ziet het vaak rood en voelt het pijnlijk en trekkerig aan. Voorkomen is beter dan genezen in dit geval. Wil je weten hoe je zonnebrand kan voorkomen? Lees dan snel verder naar de volgende 4 tips.

 

Smeren met juiste factor

Kies de juiste beschermingsfactor. Let daarbij goed op welk huidtype je hebt. Een lichte huid maakt minder snel pigment aan waardoor deze sneller verbrand. Iemand met een lichte huid kan dus het beste kiezen voor een hoge beschermingsfactor. Er zijn zonnebrandcrèmes met factor 50 verkrijgbaar. Deze bieden een totale sun block voor de huid. Toch is het niet goed om altijd met factor 50 te blijven smeren. Op deze manier kan je huid niet goed wennen aan de zon. Bouw dus langzaam de factor af tot een minimum van factor 25 of 30.

 

zonnebrand

Lees ook: Verschillende manieren om kaalheid te voorkomen

Smeer voldoende

Een keer insmeren met een hoge factor is niet voldoende tijdens een lange stranddag. Ook al staat er op de verpakking van de meeste zonnebrandcrèmes dat ze waterbestendig zijn. Door het zweten en zwemmen gaat je bescherming er snel af. Smeer dus zeker om de 2 uur jezelf opnieuw in met zonnebrandcrème.

 

Blijf in de schaduw tijdens piekuren

De UV-straling is het sterkst tijdens 11:00 en 15:00 uur. Probeer tijdens deze uren dan ook een plekje in de schaduw op te zoeken. Zo voorkom je dat je snel verbrand. Ben je bang dat je niet bruin wordt wanneer je onder een parasol ligt? Dan heb je het mis want ook in de schaduw verkleurd je huid. Het is daarom belangrijk om ook te smeren met een beschermingsfactor wanneer je in de schaduw ligt.

 

zonnbrand

 

Draag beschermende kleding

Heb je snel last van een zonneallergie of is er geen schaduwrijke plek in de buurt. Draag dan beschermende kleding. Kies voor lichte en goed ademende kleding. Zo krijg je geen last van de hitte maar ben je wel goed beschermd tegen zonnebrand. Tegenwoordig zijn er voor kleine kinderen speciale UV-pakjes verkrijgbaar. Deze bieden een totale bescherming tegen de zon maar kunnen wel gewoon in het water. Ideaal voor de kleintjes.

 

Weet jij nog een goede tip om zonnebrand te voorkomen? Laat het dan in een reactie hieronder weten.