Het einde van het jaar komt weer in zicht en dan rijst altijd weer de vraag: Ben ik tevreden met mijn zorgverzekering? Als je een student bent, dan heb je vaak niet veel geld te besteden. Je hebt weinig tijd voor een bijbaan omdat je full-time met je studie bezig bent en als je eventueel een bijbaan hebt dan levert dit niet veel op, want in de meeste gevallen heb je nog geen hoog uurloon. Daarnaast heb je waarschijnlijk veel kosten voor studie en als je op jezelf woont dan heb je al helemaal weinig bestedingsruimte. In veel gevallen ben je afhankelijk van je studiefinanciering en eventuele aanvullende lening. Een slimme manier om wat extra geld te besparen is het kiezen van een goedkope studentenpolis die precies voldoet aan al je wensen en eisen.

Een nieuwe zorgverzekering kiezen

Als student kan het verstandig zijn om je huidige zorgverzekering onder de loep te nemen. Betaal je misschien niet teveel voor je zorgkosten en heb je wellicht behoefte aan andere aanvullende eisen? Als je dit jaar bijna geen zorgkosten hebt gehad en je het aankomende jaar ook weinig kosten denkt te krijgen omdat je kerngezond bent, kun je ervoor kiezen om een andere (goedkopere) zorgverzekering af te sluiten. Het is als student goed om jaarlijks te kijken of de verzekering niet goedkoper kan, want je heb al niet zo’n groot budget, dus besparen op je zorgverzekering kan uitkomst bieden om maandelijks wat tientjes meer over te houden. Je moet natuurlijk wel goed verzekerd zijn, probeer dus goed de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Heb je nooit last van je gebit maar ben je hier wel goed voor verzekerd, dan kan het een idee zijn om hier iets op te besparen.

studentenpolis

Lees ook: Drie natuurlijke geneesmiddelen tegen depressie!

De goedkoopste opties

Iedereen heeft behoefte aan een verschillende zorgverzekering en daarom is het slim om goed voor jezelf te vergelijken waar je echt behoefte aan hebt. Het zou zonde zijn om als student teveel te betalen voor zaken die eigenlijk niet voor jou van belang zijn. Ga daarom tijdig aan de slag met het vinden van een passende zorgverzekering die voldoet aan jouw wensen en behoeften. Een goedkope zorgverzekering kan voor de ene student wel voldoen, terwijl andere studenten wellicht meer behoefte hebben aan een iets duurdere verzekering, afhankelijk van hun levensstijl. Sommige studenten hebben genoeg aan een basisverzekering waarmee de meeste zorgkosten al gedekt zijn en dan zou het zonde zijn om dure aanvullende verzekering erbij te nemen. Een budgetpolis voldoet dan al. Een andere manier om de zorgverzekering goedkoper te maken is door het eigen risico te verhogen. Dit scheelt vaak al zo’n twee tientjes per maand op de zorgpremie. Als je bijna nooit naar de dokter gaat dan is dit een slimme manier om te besparen op je zorgverzekering, helemaal voor studenten die een kleiner budget hebben.

Ben jij tevreden met je huidige verzekering? Laat het ons weten in de reacties hieronder!