Iedereen die aan sport doet, moet eens in de zoveel jaar wel een keer naar de fysiotherapeut. Zeker als je ouder wordt, is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je met sporten nog altijd even fit en flexibel bent als vroeger. Een blessure is dan al gauw opgelopen. Maar ook in het dagelijks leven kun je natuurlijk een fysiek ongemak oplopen. In beide gevallen is het verstandig om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut, aangezien deze ervoor kan zorgen dat je kunt herstellen van je blessure. Mensen die in de omgeving van Apeldoorn wonen, kunnen bijvoorbeeld kiezen voor Praktijk Pietersen. Zij zorgen er met hun vakkundige begeleiding voor dat je kunt herstellen van je fysieke ongemak.

Doorverwijzing

Het is tegenwoordig niet meer nodig om een doorverwijzingsbrief van de dokter te hebben. Je kunt gemakkelijk zelf een afspraak maken met de fysiotherapeut. Het kan natuurlijk zijn dat je, na bezoek aan de fysio, klachten blijft houden. Dan is het logischerwijs verstandig om een afspraak te maken met de dokter, zodat deze wellicht kan verklaren waarom je die klachten blijft houden.

Zorgverzekering

Het is belangrijk om altijd van tevoren te controleren of je wel verzekerd bent voor de fysiotherapeut. Bij de meeste zorgverzekeringen zit fysiotherapie wel in het basispakket en hoe je dus geen eigen risico te betalen, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt. Zit fysiotherapie niet in jouw basispakket? Dan kan het handig zijn om je aanvullend te laten verzekeren. Ook is het vaak zo dat je voor een bepaald aantal behandelingen verzekerd bent. Houd dat dus ook goed in de gaten, anders kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Bereid jezelf goed voor

Als je voor het eerst met je fysieke klachten naar de fysiotherapeut gaat, is het handig om je voor te bereiden. Dat scheelt namelijk een hoop tijd. Bij het allereerste bezoek moet de fysiotherapeut natuurlijk proberen te ontdekken waar de klachten zitten, zodat hij daarop de behandeling kan afstemmen. Je krijgt bijvoorbeeld vragen als: hoe zijn de klachten ontstaan? Waar zit de pijn precies? Wanneer heb je pijn en wanneer juist niet? Het is handig om van tevoren voor jezelf te bedenken wat de antwoorden op dit soort vragen zijn. Dan hoef je dat niet ter plekke nog te bedenken. Een ander onderdeel van een goede voorbereiding voor een bezoek naar de fysio is het meenemen van een handdoek en sportkleding. Logischerwijs probeert de fysiotherapeut, in het geval van een spierblessure bijvoorbeeld, de gekwetste spiergroep weer op krachten te laten komen. Daarvoor moet je vaak allerlei sportoefeningen doen. Als je weet van jezelf dat je behoorlijk kan zweten, dan is het wel zo hygiënisch om een handdoek mee te nemen.