Vandaag de dag heeft iedereen een druk bestaan en zit uitgebreid lunchen er door de weeks vaak niet in. Dat is jammer want de lunch is een belangrijke maaltijd. Het levert je energie om de rest van dag nog door te kunnen bikkelen tijdens je werkdag. Omdat er vaak weinig tijd is om te lunchen zijn we geneigd om vaak naar een kant en klare maaltijd te grijpen. Toch hoeft een gezonde en voedzame lunch niet ingewikkeld te zijn. Hier volgen 4 ideeën voor een gezonde en snelle lunch to go.

Rijstsalade

Rijstsalade is nog best onbekend naast de pastasalade. Maar een rijstsalade als lunch is zeker zo voedzaam als een met pasta. Door de neutrale smaak van de rijst kun je eindeloos variëren met de rest van de ingrediënten. Voeg er voor extra smaak verschillende kruiden aan toe. Je kan de salade makkelijk een dag van tevoren klaar maken en is handig mee nemen in een afsluitbaar bakje.

Wrap

Ook een wrap als lunch is een ideale keuze. Je kan de wrap ook weer vullen naar eigen smaak. Zo kun je er een maken met roomkaas en gerookte zalm. Of maak er een superfood hap van en vul de wrap met ei en spinazie. Deze lunch kan je ook zeker weer de avond van tevoren klaar maken. Folie erom heen en je hebt een lekkere lunch to go.

gezonde lunch

Lees ook: 7 gezonde tussendoortjes

Ei wrap

Voor wie minder brood wilt eten is een ei wrap de beste keuze. Maak met 4 eieren een groot omelet en laat deze goed afkoelen in de pan. Vul de ei wrap met verschillende groentes en voeg wat peper en zout toe. Rol de wrap op en neem het mee in een afsluitbaar bakje of in folie gewikkeld.

Havermout pannenkoek

Doordat je de pannenkoeken de avond van tevoren alvast kan bakken is dit een simpele maar heerlijke lunch. Zeker als je afwisseling zoekt met brood is een havermout pannenkoeken een bewuste en lekkere keuze. Maak de pannenkoek af met stukjes banaan en je hebt een lunch om je vingers bij af te likken. Goed idee? Bij Byfit koop je voordelig je havermout!

Salades

Kies ijsbergsla en rucola als basis voor je salade en voeg groentes en fruit toe naar smaak. Wil je er een echte voedzame lunch van maken voeg dan een zakje kidney bonen toe. Deze bonen zorgen ervoor dat je voor lange tijd een verzadigbaar gevoel blijft houden en je genoeg energie krijgt voor de rest van dag.

Wat is jouw favoriete (gezonde) lunch? Laat het ons weten in de comments hieronder!