Matcha poeder wordt vaak gebruikt als groene thee en dit poeder kan ook over je voeding heen gegooid worden. De laatste jaren heeft het veel aan populariteit gewonnen en staat het bekend als een superfood die heel gezond is. Waarom is matcha poeder zo gezond?

Sterke concentratie antioxidanten

Is matcha poeder nou echt gezond of is het gewoon een gehypte superfood die niet veel effect heeft? De gezondheidsvoordelen van matcha zijn echt significant. Het poeder zit vol met belangrijke antioxidanten waaronder EGCG. Deze sterke antioxidant is vooral bekend van de groene thee. Het zorgt ervoor dat vrije radicalen in je lichaam geen poot aan de grond kunnen krijgen. Dit heeft weer een positieve uitwerking op je immuunsysteem. Er is een grotere concentratie van EGCG aanwezig in matcha en daarom heeft dit poeder een veel sterkere werking dan normale groene thee.

Een betere focus

Een ander voordeel van matcha innemen is dat het kan zorgen voor een beter concentratievermogen. Het zorgt voor een goede focus dankzij de energie die de theïne je geeft. Matcha bevat het belangrijke aminozuur L-theanine en daarom zal je je lekker ontspannen gaan voelen nadat je matcha thee hebt gehad.

matcha poeder 3

Lees ook: Daarom zijn paranoten zo gezond: 7 redenen!

Matcha verbrandt calorieën

Matcha groene thee zorgt voor een verhoging van de stofwisseling in dit betekent dat je lichaam meer vet en calorieën gaat verbranden. Een ander voordeel is dat matcha geen bijwerkingen heeft. Matcha bevat ook veel belangrijke stoffen zoals calcium, kalium, vitamine A, C en ijzer en dit heeft ook een goede uitwerking op het immuunsysteem.

Relatief nieuw in Nederland

In landen zoals Japan en Amerika zijn ze al wat langer op hoogte van de gezondheidsvoordelen van matcha, maar in Nederland zijn we pas enige tijd bekend ermee. De trend is over komen waaien vanuit Japan, waar ze al jarenlang de poedervorm in thee gebruiken. Eén kop thee van matcha bevat 5 keer zoveel antioxidanten als ieder ander drankje. Door dit te drinken hou je de huid jong en het lichaam gezond. Het heeft een iets bittere smaak en redelijk prijzig, maar de gezondheidsvoordelen wegen hier zeker tegen op. Het is zeker aan te raden om matcha een keertje uit te proberen als je de huid en geest jong wil houden. De verbeterde focus zorgt ervoor dat je ook lekker geconcentreerd aan het werken kan nadat je een matcha theetje hebt gedronken.

Ben jij bekend met matcha poeder? Zo ja, wat vind je hiervan? Laat het ons weten in de comments hieronder!