Ken je dat gevoel dat je zo gezond mogelijk probeert te leven door veel te bewegen maar haast altijd last van spieren en gewrichten hebt? Dit kan je tegenhouden bij het uitoefenen van je dagelijkse activiteiten en zorgen dat je minder in beweging komt. Daarom is een goede verzorging van spieren en gewrichten van enorm belang voor een gezonde leefstijl. We geven je op deze pagina daarom een aantal tips om zo goed mogelijk voor gewrichten en spieren te zorgen.

Goede warming-up

Een goede warming-up voor het sporten zorgt dat je spieren en gewrichten er minder hinder van zullen ondervinden. Een van de meest gemaakte fouten onder sporters, is het niet of niet voldoende doen van een warming-up. Door de spieren eerst op te warmen voordat je ze volledig belast voorkom je blessures en verminder je spierpijn. Ook een cooling-down na het belasten van de spieren kan hieraan bijdragen.

Gebruik groenlipmossel

Het klinkt misschien wat exotisch, en in zekere zin is het dat ook, maar groenlipmossel kan uitstekend helpen om je spieren en gewrichten te verzorgen. Het is afkomstig van een mosselsoort die alleen in de zee rond Nieuw-Zeeland voorkomt en draagt op verschillende manieren bij aan de gezondheid. Zo remt het middel ontstekingen en draagt het bij aan de instandhouding van collageen weefsel. Dit is onder andere belangrijk voor bindweefsel, tussenwervelschijven en kraakbeen. Wil je  groenlipmossel kopen? Dan kan dat makkelijk online.

Voeding

Het is natuurlijk altijd goed om gezond te eten, maar na het sporten is dit extra belangrijk. Zorg op een dag dat je veel beweegt dat je voldoende eiwitten en vitamines binnenkrijgt om het herstel te bevorderen. Er zijn natuurlijk ook een aantal extracten en producten die het herstel nog verder versnellen. Zo helpt curcumine uitstekend om cellen en weefsels gezond te houden.

Rust

Het is wellicht wat voor de hand liggend maar voldoende rust is voor spieren en gewrichten natuurlijk van levensbelang. Als je spierpijn hebt is niet verstandig dezelfde spiergroep weer te gaan belasten. Het is hiermee niet gezegd dat je helemaal niet moet bewegen. In een rustig tempo fietsen of wandelen kan bijvoorbeeld juist bijdragen aan het herstel van de benen.

Koud douchen

Dit is de laatste en misschien wel de meest oncomfortabele tip. Wist je dat veel voetbalclubs hun spelers na een wedstrijd verplichten in een ijsbad te gaan? De kou van een ijsbad of koude douche zorgt dat de bloedvaten samenknijpen. Maar direct na de blootstelling aan de kou zullen de bloedvaten juist wijd open gaan staan waardoor de doorbloeding van je lichaam een stuk beter wordt. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een comfortabeler optie zoals spiergel of op zijn tijd zelfs een lekkere massage om je lichaam soepel te houden.