Als je geen zin hebt in eindeloze diëten en toch wilt afvallen zit er maar een ding op: de verbranding stimuleren. Door veel te bewegen, verbrand je het meeste. De vraag is alleen welke sporten je het beste kan doen om het gewenste resultaat te bereiken. Darten is wellicht leuk en spannend, maar je verbrand er niet zoveel mee. De volgende sporten zijn echter bijzonder inspannend, leuk en uitdagend. Als klap op de vuurpijl verdwijnen de kilo’s lichaamsvet als sneeuw voor de zon.

Wandelen

Je houdt het niet mogelijk maar met gewoon wandelen verbrand je het meeste lichaamsvet. Raar? Waarschijnlijk zul je nu je wenkbrauwen fronsen vol ongeloof. Eerst even wat uitleggen. Vet verbranden staat niet gelijk aan het verbranden van de calorieën. Waar het om gaat is het volgende: het lichaam kent grofweg twee soorten vet:
• Lichaamsvet (buikvet)
• Orgaanvet

sporten-vet-verbranden-2

Lees ook: 8 tips tegen spierpijn!

Vet verbranden

Door veel te wandelen verbruik je niet alleen veel energie, je verbrand juist veel lichaamsvetten die op plekken zitten waar het niet hoort. Je gebruikt met het wandelen namelijk ontzettend veel spiergroepen. Zo gebruik je de schouders, de benen, de armen en de borst om er maar een paat op te noemen. Het gevolg is dus dat op al die plekken het vet gelijkmatig verdwijnt. Verwacht overigens geen wonderen. Per stevige wandeling verlies je gemiddeld 100 calorieën per kilometer. Overigens is dit afhankelijk van de snelheid en het lichaamsgewicht. Een persoon van 70 kilo zal, bij een snelheid van 8 km/u, 116 calorieën per uur verbranden. Ben je toevallig iets lichter dan zal je minder verbranden.

Zwemmen – 30 minuten – 253 calorieën

Het zal je niks verbazen dat je met zwemmen veel vet kunt verbranden. Je zet namelijk alle spiergroepen aan het werk, bovendien is zwemmen enorm intensief. Met name je armen, benen, rug en buik moeten zich inspannen. Bij een lichaamsgewicht van 80 kilo, levert een half uur zwemmen een verlies van 253 calorieën op.

sporten-vet-verbranden

Lees ook: 6 manieren om af te vallen!

Waterpolo – 30 minuten – 500 calorieën

Als het zwemmen niet intensief genoeg is, overweeg dan om aan waterpolo te doen. Niet voor niets wordt waterpolo aangeraden om snel vet te verbranden. Het is competitief en het kent een hoge spierintensiteit. Doordat je in het water niet merkt dat je zweet, ben je ook niet super bewust van de inspanning. Ideaal dus om op een leuke en ontspannen manier aan gewichtsverlies te doen. Met een half uur intensief waterpolo verbrand je al snel 500 calorieën of meer.

Touwtje springen – 30 minuten – 477 calorieën

Het touwtje springen mag uiteraard niet ontbreken. Het is in nagenoeg elk fitnessprogramma een vast onderdeel. Als je het goed doet gebruik je de meeste spiergroepen zoals je rug, armen, benen en de buik. Niet gek dus als je weet dat je bij een lichaamsgewicht van 80 kilo, ruim 477 calorieën kunt verliezen in een klein half uur. Op naar de sportschool!

sporten-vet-verbranden-3

Wat is jouw favoriete sport? Laat het ons weten in de comments hieronder!