Sport is goed voor je gezondheid. Je houd je conditie er mee op peil en je voorkomt in veel gevallen een ongewenste gewichtstoename. In veel gevallen is er echter niet altijd tijd voor. Door de vele sociale verplichtingen kom je er gewoon niet aan toe. Je studie of je werk nemen al behoorlijk wat tijd in beslag en als je thuis lekker kunt relaxen is de sportschool vaak niet de meest geliefde locatie. Gelukkig zijn er diverse andere mogelijkheden om aan je conditie te werken. Nu er steeds meer health-apps beschikbaar komen kun je eenvoudig thuis alle oefeningen doen en behaal je hetzelfde resultaat. Onderstaande lijst bevat de beste, veelal gratis apps die je helpen om je droom van een sterk en gezond lichaam te realiseren.

1. Myfitnesspal

Ook al is het niet direct een fitness-app, myfitnesspal mag eigenlijk niet ontbreken. Er zijn weinig apps die je zo accuraat kunnen voorzien van allerlei handige informatie. Myfitnesspal laat je exact weten hoeveel calorieën en koolhydraten je voeding bevat. Je kan het zelfs per ingrediënt opvragen. Op die manier weet je niet alleen wat je eet, je ziet ook direct welke voedingsstoffen je binnen krijgt en in welke hoeveelheden. Ideaal als je bezig bent met een dieet in combinatie met een uitgebalanceerd fitness programma.
Myfitnesspal is gratis te downloaden en is verkrijgbaar voor zowel het Android als het iOS platform.

work out app

2. Sworkit

Sworkit is een echte fitness-app en is vooral bedoeld voor mensen die weinig tijd hebben of liever thuis aan fitness willen doen. De vormgeving is gewoon super en het vstelt je in staat om je eigen fitnessprogramma samen te stellen. Heb je geen zin om alle instellingen na te lopen, kies dan voor een van de vele standaardinstellingen. Je krijgt dan een standaardprogramma voorgeschoteld wat redelijk gevarieerd is. Je kan een keuze maken uit de volgende disciplines;
• cardio
• yoga
• stretchen
• krachttraining
De sworkit-app is gratis te downloaden, maar voor een functioneel gebruik moet je een abonnement afsluiten. De app is verkrijgbaar voor zowel Android telefoons als de iPhone.

3. 7 Minute workout

Er zijn een heleboel bedrijven die een korte, intensieve workout via een app aanbieden. Het hele idee hierachter is dat een intensieve workout beter is dan een langdurige oefening. Ook al kunnen we hier urenlang over discusseren, feit is dat de 7 minute workout app een goede app is als je over extreem weinig tijd beschikt. De app is geheel gratis, maar je kunt overwegen om gebruik te maken van de premium versie. Op zich is dat weinig zinvol, zeven minuten blijven nou eenmaal 7 minuten.
De 7 minute workout app is geschikt voor Android en iOS telefoons.

 

workout app

Lees ook: Vier sporten waarmee het meeste vet verbrand

4. Virtuagym Fitness

Deze app combineert het beste van beide werelden. Je kunt de app gebruiken als een digitale trainer tijdens je trainingssessies in de sportschool, je kan de app ook gewoon thuis gebruiken. Naast het feit dat de app volledig gratis te downloaden is, bevat de app maar liefst 2000 oefeningen om je conditie te stimuleren.
De Virtuagym Fitness app is geschikt voor zowel Android telefoons als iOS toestellen.

 

Kennen jullie nog een goede work out app die niet in het artikel genoemd is? Laat het dan in een reactie hieronder weten!