Wil je afvallen dan zul je de alcoholische versnaperingen bij voorkeur achterwege laten in verband met het aantal calorieën. Zonde, met een beetje kennis op zich hoef je jouw favoriete cocktail niet te laten staan. De vraag is echter wat nu echt verantwoord is om te drinken en of een biertje gezonder is dan een whisky. Het antwoord hebben we alvast voor je opgezocht. Ook al zijn alle drankjes bijzonder lekker en hebben ze een lekker laag caloriegehalte, drink wel met je verstand.

Martini: 176 calorieën

Deze klassieke martini is een mix van vermout en gin. Als je de barman vraagt ​​om het droog te maken, krijg je minder vermout en meer sterkedrank. Olijven zijn optioneel.

Mojito: 168 calorieën

Rum-drinkers zullen enkele van de populaire cocktails zoals een mai tai willen vermijden. Vraag in plaats daarvan naar een muntachtige mojito aan de barman. Deze drank is een mix van suiker, warrige muntblaadjes en limoen. Bestel dit verfrissende drankje als je op zoek bent naar iets zoets, maar net niet stroperig.

mojito

Lees ook: Dit zijn de drie afvaltrends van 2018!

Paloma: 166 calorieën

Tequilaliefhebbers zullen de margarita’s moeten doorgeven om calorieën te verliezen, maar een paloma is zeer verantwoorde drank. Deze drank is een mix van grapefruitsap, frisdrank en limoen. Sla de suiker of zout aan de rand over voor een nog gezondere verfrissing.

Old Fashioned: 154 calorieën

Als je een Amerikaanse bourbon niet ‘straight’ wilt drinken, vraag dan om wat de Amerikanen een ‘old fashioned’ noemen. Deze cocktail heeft naast de bekende bourbon, een scheutje bitters om smaak toe te voegen (zonder al te veel calorieën) en een heel klein beetje suiker.

Gin-Tonic: 148 calorieën

Waarschijnlijk is de gin-tonic de bekendste drank uit de lijst. Het minimale aantal calorieën zorgt ervoor dat het de perfecte drank is om een feestelijke avond zonder schuldgevoel af te sluiten.

Lees ook: 4 tips voor een gezonde en snelle lunch to go!

Sazerac: 136 calorieën

Whiskydrinkers weten hoe je een sazerac aan de bar bestelt. Deze toevoeging van bittertjes, absint, suiker en water maakt de beet van de drank glad, zonder het caloriegehalte omhoog te laten schieten.

Vodka Soda: 96 calorieën

Het bestellen van een wodka-soda (spuitwater) aan de bar helpt bij het verminderen van de calorie inname. Omdat water nul calorieën bevat, hoef je alleen maar rekening te houden met de alcohol. Ga je gang en bestel nog een rondje.

Rum Cola (light): 96 calorieën

Voor velen de favoriete dorstlesser. De rum is verantwoordelijk voor het grootste deel van de calorieën. Gewoon een scheutje rum, aanvullen met cola-light en spuitwater. Wil je het wat spannender maken, kies dan voor ijsblokjes. Wees je er wel van bewust dat de rum aardig wat cafeïne bevat.

Champagne: 90 calorieën

Ooit gedacht dat champagne een ‘light’ drankje zou kunnen zijn? Nu weet je het dus wel, slechts 90 calorieën. Stukken minder dan een glas wijn of een cocktail. Dan drink je de champagne uiteraard wel uit een echt champagneglas.

champagne