We weten dat het nog maar februari is, maar het BBQ seizoen komt er al bijna weer aan! De temperaturen gaan de komende tijd weer richting de 15 graden Celsius en dit betekent dat je je al weer kunt gaan verheugen op een lekkere BBQ. Een barbecue is voor veel mensen een reden om zich helemaal vol te eten met vlees, groente, stokbrood en verschillende sauzen. Ben jij meer een liefhebber van een gezonde BBQ en wil je weten wat je allemaal op de grill kan gooien als je de calorieën een beetje wil beperken? Je leest het in dit artikel!

Kies voor mager vlees

Een barbecue met vrienden en familie is vaak een gezellige aangelegenheid, maar als je op je gewicht aan het letten bent kan het weleens verkeerd uitpakken! Zorg ervoor dat je een beetje op de hoogte bent van de calorieën die de etenswaren bevatten. De beste optie qua vlees is in veel gevallen een magere vleessoort zoals kipfilet, biefstuk of varkenshaas. Vermijd vette, bewerkte vleessoorten zoals braadworsten en hamburgers.

Eet veel groente

Iedereen weet wel dat groente gezond voor je lichaam is en daarom is het ook een slimme keuze om dit te eten tijdens de BBQ. Groente bevat ook weinig calorieën en is dus de ideale optie als je op je gewicht aan het letten bent. Kies ervoor om een lekker groentespiesje te maken met paprika, ui, champignon en tomaatjes en laat het lekker grillen op de BBQ. Vaak net zo lekker als een vleesspies! Ben je op zoek naar een goede barbecue waarmee jij de heerlijkste gezonde etenswaren op kunt bereiden? De Green Egg en de Big Green Egg Medium BBQ’s van Kamado Express zijn hier perfect geschikt voor! Deze BBQ’s zijn verkrijgbaar in verschillende grilloppervlaktes, zodat je bij iedere barbecue met vrienden en familie voldoende grillruimte hebt, ongeacht het aantal gasten.

Gezonde vis

Andere etenswaren die geschikt zijn voor een gezonde BBQ zijn diverse vissoorten. Je moet dan wel gaan voor magere vissoorten zoals tonijnsteak, tilapia of garnalen. Deze bevatten minder calorieën dan een vette zalmfilet. Je kunt bijvoorbeeld een lekkere magere vissoort combineren met je favoriete groentesoorten. Stop ze in een stukje aluminiumfolie en laat het lekker garen op de BBQ. Binnen no-time heb jij de heerlijkste etenswaren op je bordje liggen. Een slanke BBQ hoeft dus helemaal niet zo lastig te zijn als je deze tips in acht neemt!