Wil je aan de slag om je lichamelijke gezondheid te verbeteren of kun je wel een steuntje in de rug gebruiken bij het aanpakken van mentale gezondheidsklachten? Met een van de gezondheid apps die te downloaden zijn voor op je smartphone gaat dit tegenwoordig heel eenvoudig. Gezondheid apps zijn gemakkelijk en vaak laagdrempelig in gebruik. Daarnaast kun je ze toepassen op de momenten dat het jou uitkomt. De keuze in verschillende gezondheid apps is voor een Samsung telefoon zeer uitgebreid. Wil jij ook aan de slag om je gezondheid te verbeteren en ben je in het bezit van een Samsung telefoon? Lees dan snel verder naar de top 5 van gezondheidsapps waarmee je eenvoudig aan de slag gaat.

 

SmokeFree

Om een gezondere leefstijl aan te nemen is het belangrijk dat je niet rookt. Voor veel rokende mensen die willen stoppen lijkt het soms een onmogelijke opgave. De SmokeFree app is ontworpen om op een eenvoudige manier te kunnen stoppen met roken. De App geeft je dagelijkse ondersteuning en houdt na activering precies bij hoelang je bent gestopt, de hoeveelheid geld wat je al bespaard hebt en hoeveel je gezondheid voorruit is gegaan nadat je de laatste sigaret hebt uitgedrukt.

Lees ook: De 4 beste work-out apps 

 

Human

Deze app is geschikt voor mensen die meer willen bewegen. Human registreert namelijk alle bewegingen die langer dan een minuut duren. Het doel van de Human app is om iedereen minimaal 30 minuten achter elkaar per dag te laten bewegen. Heb je je doel behaalt? Dan krijg je daarover een compliment. Lukt het niet om aan je dagelijkse beweging te komen dan stimuleert de app je om toch beweging te komen.

 

SleepBetter

Ben je een slechte slaper? Pak je slaapprobleem dan nu gemakkelijk aan door de SleepBetter app op je Samsung telefoon te downloaden. Via deze app krijg je inzicht in je slaappatroon en kun je precies zien waar de problemen liggen. Daarnaast kun je in de app ook inzicht krijgen in je dagelijkse activiteiten. Zo kun je kijken of het gebruik van cafeïne of alcohol en stress misschien een rolspelen bij het slechte slapen. Goed slapen is van groot belang wil je een goede gezondheid behouden.

 

 

 

Fit Brains Trainer

Om je gezond en fit te blijven voelen is het net zo belangrijk om ook je mentale gezondheid goed te houden. Daar is nu iets leuks voor bedacht, namelijk de Fit Brains Trainer. Met deze app kun je je hersenen trainen op het gebied van geheugen, snel denken en concentratie. Doormiddel van leuke spellen train je je hersenen en kun je de scores vergelijken met die van andere. De ideale app voor als je even ergens moet wachten en niet je tijd wilt verdoen.

 

Breathing Zone

Op de juiste manier ademhalen kan je helpen om je stress te verminderen en om beter te kunnen ontspannen. Deze app leert je om binnen 5 minuten tot rust te komen op een zeer eenvoudige manier. Ga op een rustige plek zitten en activeer de app op je Samsung telefoon waarna je er direct mee aan de slag kunt gaan. Er zitten ook oefeningen binnen de app die je helpen om je hartslag te verlagen.